Brf Babord på Limhamn

Limhamns sjöstad

Sophantering

I miljöhuset mitt på gården finns tunnor för olika typer av avfall (fraktioner). Vänligen följ instruktionerna som finns på tunnorna och väggen.

Tänk på att inte lägga något på sidan av tunnorna – för då görs tyvärr ingen tömning.

Skrymmande material slängs på en återvinningscentral. Den närmsta stora återvinningscentralen finns i Bunkeflo, Gottorpsvägen 52. Se aktuella tider på www.sysav.se/Bunkeflo.
Mat- och restavfall töms 2 gånger/vecka.
Övrig återvinning, såsom kartong, papper och glas, töms 1 gång/vecka.
Batteriholkar och behållare för lysrör och glödlampor töms vid behov.

Miljöhuset – info

Nu har VA Syd lagt in matavfallspåsar och korgar i miljöhuset. Korgarna kan in sätta in i ert ordinarie sopsorteringskärl i köket, om ni vill.

Miljöhuset på innergården kommer att vara utrustat med behållare för olika fraktioner och behållarna är utmärkta för respektive fraktion. Allt ska läggas i behållarna. OBS! Ställ inget på golvet! Om det står saker på golvet töms inte behållarna.

För allas trivsel – packa ihop era kartonger och annat emballage.

Är det fullt i miljöhuset – då ska ni lämna in era förpackningar, plast mm till en återvinningscentral eller återvinningsstation. Kom ihåg att ni är alla medlemmar i föreningen och har ett eget ansvar för era utrymmen. Vi får alla hjälpas åt att lägga allt skräp och avfall på rätt plats.

Återvinningscentraler är större anläggningar som man brukar ta sig till med bil eftersom de ligger en bit utanför centrum. På en återvinningscentral kan man slänga det mesta från färgrester, trädgårdsavfall, gammalt nagellack till byggavfall. Den närmsta återvinningscentralen finns i Bunkeflo, Gottorpsvägen 52 och det finns en återvinningscentral i Norra Hamnen, Bjurögatan 20B, Malmö. Ta med körkortet för att komma in på återvinningscentralen. Öppettider hittar ni på www.vasyd.se och sök på återvinningscentral.

Elektroniska produkter ska ni alltid lämna in på återvinningscentralen. Med elektroniska produkter avses datorer, TV- och hushållsapparater, leksaker (elektroniska eller med inbyggda batterier), mobiler, hårtorkar, brödrostar, dammsugare, julgransbeslysning mm. Det är INTE tillåtet att slänga dessa produkter i miljöhuset! Är ni osäkra på hur ni ska sortera ert avfall så finns det en sorteringsguide för privatpersoner på VASyds hemsida.

Tänk på att julgranar räknas som trädgårdsavfall och ska längas på återvinningscentralen. Inga julgranar i miljöhuset!

Återvinningsstationer är mindre anläggningar än återvinningscentraler. Återvinningsstationer finns på flera platser runt om i Malmö kommun. Där kan ni slängar tidningar/papper, papp, glasflaskor, glödlampor och batterier mm. Det finns två återvinningsstationer i närområdet.